• Home
  • Kerkelijk jaarboek

Kerkelijk jaarboek

Dus u bent benieuwd hoe het kerkelijk jaarboek van de GGIN gemaakt wordt?


Al sinds 1999 verzorgen we bij Vanderperk Groep de opmaak, druk en afwerking van het Kerkelijk Jaarboek van Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Er komt elk jaar veel bij kijken voordat u dit boekje in handen heeft.

Natuurlijk begint het kerkelijk jaarboek met de inhoud. Vanuit alle uithoeken van het land wordt er tekst aangeleverd. Alle gemeenten sturen de meest recente informatie en allerlei advertenties van bedrijven liggen klaar om geplaatst te worden.

Met al die input gaat de vormgever aan de slag. Als de opmaak is afgerond gaat het drukklare bestand van het jaarboek naar de afdeling CTP. Om het ontwerp op papier over te kunnen brengen, wordt het drukbeeld daar met een plaatvervaardigingsmachine op aluminium platen gezet. Vervolgens gebruikt de offsetdrukker die platen in zijn pers om het beeld met inkt op papier te drukken.

De grote drukvellen met daarop meerdere pagina’s die van de pers afkomen, worden tot katernen gevouwen. De katernen worden vergaard tot een boekblok. Daarna wordt het boekblok genaaid, voorzien van omslag en gesneden. Zo ontstaat in opvolgende stappen het jaarboek zoals u dat kent.

Uw kerkelijk drukwerk ook met aandacht verzorgd?


Laat dan hieronder uw gegevens achter en ontdek wat wij als Vanderperk Groep voor uw kerk kunnen betekenen. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?