• Home
  • Jaarverslag maken

Jaarverslag maken: hoe moet dat?

Een jaarverslag is een verslag van alle werkzaamheden en gebeurtenissen van afgelopen jaar, met als belangrijkste onderdeel: de jaarrekening. Maar ook werkmethoden, successen en doelstellingen worden in dit verslag uiteengezet. Voordat je begint met het maken van een jaarverslag is het belangrijk dat je weet over welke periode je een jaarverslag wilt schrijven. Houd bij het schrijven altijd je doelgroep voor ogen en zorg dat je jouw boodschap helder formuleert en communiceert.

Overige onderwerpen die in een jaarverslag aan bod kunnen komen zijn gegevens als de accountantsverklaring, een profiel van de organisatie, je mission statement en informatie over het personeel. Ook vooruitzichten en ontwikkelingen mogen meegenomen worden in dit verslag. Je bepaalt zelf wat u wel en niet wilt beschrijven. Belangrijker nog: wat zou je doelgroep willen lezen?

Jaarverslag gemaakt, hoe nu verder?


Zo, je hebt je jaarverslag geschreven. Hoe nu verder? Met alleen het schrijven van de tekstuele inhoud ben je er nog niet. Wij, als Vanderperk Groep, kunnen je helpen bij het maken van een jaarverslag. We ondersteunen je tijdens het gehele traject. Onze vormgevers kunnen je vanaf de eerste opmaak van het jaarverslag adviseren. Ook de eventuele verzending of het digitaliseren van je jaarverslag kunnen we voor je uit handen nemen.

Opmaak


De vormgeving van je jaarverslag is belangrijk, maar we begrijpen dat je hier niet het grootste  gedeelte van je budget voor vrijmaakt. Uiteindelijk draait het om de inhoud, maar dat wil niet zeggen dat de opmaak er niet toe doet. We denken graag met je mee over de vormgeving van je jaarverslag.

Bij het maken van een jaarverslag wordt vaak gedacht aan saaie en feitelijke teksten, terwijl het tegenwoordig veel moderner kan! Denk hierbij aan bepaalde infographics en een creatieve opmaak van je inhoud. Uiteraard altijd met het oog op de boodschap die je wilt overbrengen, de huisstijl en je doelgroep.

Verzending


Als klant van Vanderperk Groep kun je gebruik maken van ons verzendhuis. Dat betekend dat wij de verzending van het jaarverslag voor je uit handen nemen. Jij bepaalt zelf wie je ontvangers zijn en wanneer je het verslag wilt versturen. Het grote voordeel hiervan is dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over de verzending van het jaarverslag, dit regelen wij voor je. Zo wordt je volledig ontzorgd.

Online publiceren


Naast het offline drukken van een jaarverslag is het ook mogelijk om het online te publiceren. Het online publiceren van een jaarverslag heeft als grote voordeel dat je heel eenvoudig media toe kunt voegen, zelfs video. Daarnaast biedt een online jaarverslag meer mogelijkheden qua vormgeving. Zo kunt je jouw verhaal nog beter overbrengen. Bovendien kun je de online versie van je jaarverslag eenvoudig delen, wat kan resulteren in meer lezers. Ook kun je kiezen voor verschillende varianten. Bijvoorbeeld een versie voor de accountants onder je doelgroep en eentje voor mensen die geen verstand hebben van de getallen.

Dit zijn de verschillen tussen een on- en offline jaarverslag

Samen je jaarverslag naar een hoger niveau tillen?


Neem vrijblijvend contact met ons op! We bespreken graag de mogelijkheden met je zodat we samen voor een prachtig eindresultaat kunnen zorgen.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?