Grafisch design trends 2018

Leestijd 6 minuten

We zijn bijna aan het einde van 2017. Tijd om te kijken naar de grafische design trends. Welke trends spelen er nu en wat kunnen we verwachten? Dit zijn de grafische design trends van 2018:

Grafisch design trends 2018


Met het einde van 2017 in zicht, kijken we vooruit naar de trends van volgend jaar. Dit zijn de grafisch design trends van 2018!

1. Meer en meer gebruik van gradients


We noemden het vorig jaar al: gradients. Twee kleuren die in elkaar overlopen. Een plat design met vlakken van één kleur is een trend dat zich in 2018 blijft voortzetten. Door een kleurverloop toe te voegen aan dit ontwerp, voeg je net dat kleine beetje speelsheid toe.

2. Maak gebruik van schaduw


Deze grafische trend sluit deels aan bij de vorige. Door schaduw toe te voegen aan een plat design, lijkt het alsof onderdelen los staan van het ontwerp. Dit geeft een gevoel van diepte. Daarnaast geeft het toevoegen van schaduw bij een illustratie ook een gevoel van realisme.

3. Gebruik felle kleuren


Kleuren die van het scherm of papier afspatten, we gaan het in 2018 steeds meer zien. Deze felle kleuren kunnen op veel verschillende manier verwerkt worden in een grafisch design. Zeker het gebruik ervan in een 3D-design, is een trend die we komend jaar gaan zien.

4. Kleuren en patronen van de '80s en ‘90s


Felle kleuren speelden ook eind jaren ‘80 en ‘90 een rol, maar ook pasteltinten zijn niet uit deze tijd weg te denken. Door deze kleuren samen met geometrische vormen in een design te gebruiken, breng je het gevoel van de jaren ‘80 en ‘90 terug.

5. Schitteren met metalen effecten


Het gebruik van metalen effecten in een design, geeft een echt wow-effect. Een metalen element toevoegen, maakt dat jouw illustratie komend jaar opvalt. Zeker gecombineerd met 3D composities en creatieve typografie, zien we dat deze trend opkomt.

6. Spelen met duotonen


Duotonen worden traditioneel gecreëerd door halftoondrukken. Twee kleuren kleine puntjes, zo dicht bij elkaar, dat het een afbeelding lijkt. Het is steeds makkelijk om ook digitaal een duotone afbeelding te maken. Dit leidt ertoe dat het gebruik van twee kleuren in een illustratie nu ook terugkomt als trend in het grafisch design.

7. Meer en meer beweging


Aandacht trekken door beweging toe te voegen aan een design, is iets dat we al langer zien. Dit gebeurt veel door GIF’s of cinemagraphs toe te voegen, maar er bestaan ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een knop die op een speelse wijze veranderd wanneer je er met je muis op staat. Het is niet alleen simpel en ziet het er leuk uit, maar je wekt er net dat kleine beetje extra interesse mee bij je doelgroep.

8. Gedurfde typografie


Hoe groter, hoe dikker, hoe beter. De typografie, zowel online als offline, wordt steeds speelser en creatiever. Het gebruik van texturen, vormen en het verwerken van de tekst in foto’s is niet meer weg te denken.

9. Een vintage touch


Vintage is - uiteraard - niet nieuw, maar het is wel een trend dat in 2018 voort zal zetten. Een illustratie met aandacht voor detail en een klassiek gevoel, past ontzettend goed bij bepaalde merken. Zeker bij handgemaakte en organische producten staat een vintage design prachtig.

10. Handgemaakte illustraties


Speciaal gecreëerde, handgemaakte illustraties zijn altijd populair. Door deze illustraties te combineren met andere trends, spring je er helemaal tussenuit. Negative space, 3D-structuren of double exposure maken jouw illustratie helemaal bijzonder.


Bronnen:
www.graphicmama.com/blog/graphic-design-trends-2018
www.99designs.nl/blog/trends/graphic-design-trends-2018
www.creativebloq.com/features/graphic-design-trends-for-2018
www.blog.printsome.com/graphic-design-trends-2018

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?