Handleiding: Zo begin je met Facebook Adverteren

Leestijd 5 minuten
Misschien heb je deze knop wel eens onder je bericht op Facebook zien staan:

Stap1

Hoewel je via deze knop kunt adverteren op Facebook, raden wij je sterk af om deze te gebruiken. De mogelijkheden die je via deze manier van adverteren hebt, zijn erg klein.

Wil je beginnen met adverteren op Facebook? Of doe je dat al, maar wil je graag dat wij dat voor jou overnemen? In deze handleiding leggen we je uit hoe je een bedrijfsmanager- en advertentieaccount op Facebook aan kunt maken, zodat je aan de slag kunt gaan met adverteren.

Bedrijfsmanager aanmaken


Allereerst is het van belang om Bedrijfsmanager aan te maken. Met Bedrijfsmanager beheer je advertentieaccounts, pagina’s en de mensen die daaraan werken gemakkelijk op één plek. Ga om te beginnen naar www.business.facebook.com/overview.

Heb je al een account voor Bedrijfsmanager? Dan kun je deze stap overslaan. Tenzij je een nieuwe aan wilt maken.

Stap2

Klik rechts bovenin op Account maken en vul je gegevens in. Het is aan te raden om dit op een generiek e-mailadres te doen. Zo zorg je dat jij en andere (toekomstige) collega’s altijd bij het account kunnen. Ook wanneer iemand het bedrijf verlaat.

Stap3

Hetzelfde geldt voor je zakelijke telefoonnummer. Het is mogelijk dat deze wordt geweigerd. Dit is op te lossen door de landcode te gebruiken. (I.p.v. 0184 gebruiken we in ons geval +31184)

Stap4


Als alles gelukt is, moet je je e-mailadres verifiëren. Je hebt nu een account op Bedrijfsmanager aangemaakt.

Voeg je pagina toe aan Bedrijfsmanager


Je komt nu op de startpagina terecht. Omdat er nog niks gekoppeld is aan je account, kun je dat hiervandaan gemakkelijk doen. Scroll allereerst naar beneden naar het kopje Pagina’s.

Stap5

Heb je al een pagina? Klik dan op Een pagina toevoegen. Zoek de pagina die jij beheert en voeg deze toe. Heb je nog geen pagina? Dan kun je die hier direct aanmaken.

Maak een advertentieaccount aan


Ga terug naar de startpagina op Facebook Business door op het Facebook-logo links bovenin je scherm te klikken en ga naar het kopje Prestaties advertentieaccount. Klik op de knop om een advertentieaccount aan te maken.

Stap6

Zorg ervoor dat de instellingen goed zijn ingesteld. Dit helpt je in de toekomst niet alleen bij het inplannen van advertenties, maar ook bij het goed kunnen analyseren van de resultaten.

Stap7

Stap8

Voeg een betalingsmethode toe


Voor je daadwerkelijk een advertentie online kunt plaatsen, moet je een betalingsmethode toevoegen. Het makkelijkste is om dat nu gelijk te doen, dan kun je zonder problemen je advertenties gaan maken.

Ga via het menu naar Instellingen advertentieaccount. Deze staat waarschijnlijk bovenaan bij de snelkoppelingen. Kun je hem daar niet vinden? Dan is deze te vinden onder het kopje Adverteren.

Stap9

Klik vervolgens links op Betalingsinstellingen. Hier kun je een betalingsmethode toevoegen.

Stap10

Klaar!


Je hebt nu succesvol Bedrijfsmanager en een advertentieaccount aangemaakt. In principe ben je klaar om te beginnen met adverteren.

Wil je dat wij dit voor je doen? Het is dan belangrijk dat je Vanderperk Groep toegang geeft tot je account. Hoe je dat doet, lees je hier.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?