• Home
  • Design tijdschrift

Design tijdschrift

Leestijd 4 minuten
Bij het maken van een magazine of tijdschrift komt het resultaat pas echt samen bij het ontwerp. Een tijdschrift kan vallen of staan met het design. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de grafische vormgeving van jouw tijdschrift. Of je nu een clubblad wilt uitgeven, een magazine wilt maken voor jouw bedrijf of een schoolkrant wilt distribueren: het design van jouw tijdschrift bepaalt (mede) het succes.

Handige tips design tijdschrift


Ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van de cover van jouw tijdschrift? Onze grafisch vormgevers geven je graag 3 tips waarmee je het beste resultaat mogelijk maakt.

1. Kies een mooie coverfoto. Let daarbij op dat de foto voldoende ruimte biedt voor de titel, teksten en eventueel andere objecten.
2. Typografie. Bij het design van een tijdschrift is de keuze voor het lettertype erg belangrijk. Let daarbij bijvoorbeeld op hiërarchie, kleur en lettergrootte.
3. De juiste uitlijning van elementen en teksten zorgt voor overzicht op de pagina. Daarnaast brengt het elementen samen waardoor het design niet rommelig overkomt.

Zelf een design tijdschrift maken is leuk. Kun je echter wel wat hulp gebruiken bij het design van jouw tijdschrift? Of dit nu over het ontwerpen van de cover gaat of de vormgeving van het volledige magazine: wij helpen je graag. Vanderperk Groep kijkt naar wat bij jouw organisatie past. Of je nu een fris, stijlvol, ingetogen of uitbundig ontwerp wenst, wij realiseren het samen met jou.

Inspiratie opdoen


Bij het uitbrengen van een nieuwe editie van een magazine of tijdschrift kan het een uitdaging zijn om een inspirerende, mooie cover te ontwerpen. Maar wist je dat je veel inspiratie op kunt doen bij andere magazines? Bestudeer verschillende covers van magazines en glossy’s die jou aanspreken en probeer te ontdekken wat zij met elkaar overeenkomen. Wellicht zijn er bepaalde elementen die op iedere cover terugkomen die je kunt gebruiken voor jouw eigen tijdschrift design.

Vanderperk Groep helpt jou graag


Wanneer je hulp nodig hebt bij het design van jouw tijdschrift dan helpen we je graag. Allereerst kijken we naar wat er bij je organisatie past en wat jouw wensen zijn. Vervolgens maken wij een ontwerp en leggen dit aan je voor. Ben jij tevreden? Dan gaan we echt aan de slag met het design.

Daarnaast kun je ook voor drukwerk en verzending bij ons terecht. In onze professionele drukkerij drukken we dagelijks diverse opdrachten. Van schoolkranten, tijdschriften, magazines en kerkbladen tot proefschriften, jubileumboeken en boeken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. We kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?