• Home
  • Bedrijfslogo laten ontwerpen
Leestijd 5 minuten

Bedrijfslogo laten ontwerpen?Waaraan herkennen je klanten jouw bedrijf? Natuurlijk is de naam van het bedrijf belangrijk, maar dat is niet visueel. Mensen onthouden makkelijker beelden dan namen. Het logo dat je kiest voor jouw bedrijf is dan ook het eerste dat mensen herkennen én onthouden.

Waarom een bedrijfslogo?Klanten herkennen je bedrijf aan het bedrijfslogo. Maar het gaat verder dan alleen herkenbaarheid. Op basis van het logo, wordt in een aantal seconden bepaald of jouw bedrijf de sympathie van een klant verdient. Spreekt het kleurgebruik aan? De vormen of figuren? Het lettertype, als dat in het logo is verwerkt? Als je een bedrijfslogo wilt laten ontwerpen, moet je hier dus allemaal goed over nadenken.

Het hele imago van je bedrijf komt terug in het bedrijfslogo. Het is dan ook belangrijk dat jouw klanten direct een goede indruk krijgen van waar jij met je bedrijf voor staat.

Tips om een bedrijfslogo te laten ontwerpenAls je een bedrijfslogo wilt laten ontwerpen, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden.

- Aansluiting bij huisstijl
Heb je al een huisstijl? Dan is het belangrijk dat het logo daarbij past óf dat de huisstijl wordt vernieuwd om bij het logo aan te sluiten. Let hier ook goed op het kleurgebruik, vertegenwoordigen de kleuren de identiteit die je wilt uitstralen?

- Hou het clean
Een druk logo kan prachtig zijn, wanneer deze groot op een vlag of misschien wel op de muur wordt afgedrukt. Maar in kleinere formaten kan het bedrijfslogo onduidelijk worden. Dat geldt zowel voor visuele elementen als tekst. Houdt het clean, zodat het logo zowel in groot als in klein formaat duidelijk is. Voorkom ook het gebruik van allerlei lettertypen door elkaar.

- Kies één stijl
Het logo waarin geen duidelijk stijl is verwerkt, springt er niet uit ten opzichte van de rest. Zorg dat je logo met kop en schouders boven de rest uit steekt en je de aandacht trekt. Kies voor één duidelijke stijl, waarbij je goed nadenkt over de componenten die in het logo verwerkt zijn. Hoewel een goed logo er soms heel simpel uit kan zien, is over een krachtig logo altijd goed nagedacht.

- Vermijd trends
Trends zijn tijdelijk, jouw bedrijf is dat als het goed is niet. Wanneer een trend voorbij is, kan je logo daarom snel verouderd lijken. Van de herkenbaarheid van een logo wil je voor langere tijd profiteren. Probeer daarom om niet mee te gaan in trends wanneer je een bedrijfslogo laat ontwerpen.

Jouw bedrijfslogo laten ontwerpen door Vanderperk Groep?Het ontwerpen van een bedrijfslogo is zo eenvoudig dus nog niet. Wil je eens sparren over wat het beste logo zou kunnen zijn voor jouw bedrijf? Vanderperk Groep helpt je graag bij het realiseren van jouw nieuwe logo. In een gesprek inventariseren we jouw wensen én de identiteit van je bedrijf, zodat onze designers voor je aan de slag kunnen. Zo helpen we je graag een stap vooruit.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: