• Home
  • Bedrijfsfilm laten maken

Bedrijfsfilm laten maken

Leestijd 3 minuten
Tegenwoordig zijn video’s niet meer te missen in de marketing. Ook worden ze veel voor andere doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een sollicitatie. Diverse mogelijke toepassingen dus! Wij leggen dit keer de nadruk op het maken van een bedrijfsfilm en lichten de voordelen toe.

Waarom een bedrijfsfilm?


Er zijn verschillende voordelen voor het laten maken van een bedrijfsfilm. Een voordeel is dat je jezelf uitgebreid kunt presenteren, dit kun je uitdrukken in enthousiasme en dit laat, als het goed is, een positieve indruk achter bij de kijker! Ook kun je meteen een stukje van het bedrijf laten zien en kun je er wat shots van het aanbod in verwerken. Het doel is natuurlijk: meer klanten. Zorg daarom dat de kijker geprikkeld wordt om meteen actie te ondernemen!

Structuur


Het is wel handig om een plan van aanpak op te stellen voordat je start met filmen.
Een ander woord voor plan van aanpak wordt ook wel een draaiboek genoemd. In het draaiboek staan alle benodigde middelen, zoals de camera maar ook de personen die een rol spelen in de bedrijfsfilm.

Vervolgens wordt er een script opgesteld. Als opzetje is het ook handig om een storyboard te maken zodat je kleine ideetjes uiteindelijk het script kunnen vormen. Uiteindelijk kan dan het maken van de bedrijfsfilm beginnen! Ook het monteren hoort daarbij, hiermee maak je de film tot een eindproduct.

Tips


Het is belangrijk dat de boodschap helder is. Je hebt niet zo lang de tijd om indruk te maken dus zorg er voor dat je het belangrijkste naar voren brengt en je het opgetogen verteld. Dit kun je realiseren door jezelf deze vragen te stellen: Wie is mijn doelgroep? Waar ga ik de video gebruiken? Wat wil ik dat de kijkers doen na het zien van de video? Zo zorg je er voor dat je je doel uiteindelijk bereikt.

Zou je het fijn vinden wat hulp te krijgen bij het ontwikkelen van jouw communicatie-uiting of heb je nog wat vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder!Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?