Monta

Leestijd 4 minuten
Monta, oorspronkelijk Montapacking, begon als verpakkingsbedrijf in de Alblasserwaardse polder en is uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce fulfilmentbedrijven van Nederland. Met het openen van vestigingen in Duitsland en België maakt Monta de eerste stap om ook de rest van Europa te veroveren.

Monta 3luik


Al sinds 2015 werkt Monta samen met Vanderperk Groep voor marketing- en communicatieondersteuning; zowel op strategisch als uitvoerend vlak. Van websiteonderhoud tot designwerk; met de allround kennis binnen Vanderperk Groep kan er op vele vlakken ondersteuning worden gegeven.

Monta groeit hard
Al jaren maakt het fulfilmentbedrijf een gigantische groei door. Inmiddels verzorgt Monta voor meer dan 1.700 webshops de verzending van pakketjes, heeft 15 vestigingen (mét toekomstplannen voor meer) en draaien de eerste internationale vestiging al in Duitsland en België. Ook bieden zij hun in-house gebouwde magazijnsoftware MontaWMS aan webshops aan.

Naamswijziging en rebranding
In 2021 nam Monta een nieuwe stap in hun doorlopende groei door hun naam te wijzigen van Montapacking naar Monta. De ‘packing’ term dekte niet langer de lading van het dienstenpakket.

Vanderperk Groep mocht een grote rol spelen in deze rebranding. Als Montapacking had het bedrijf al een bekende naam in de e-commerce wereld. Een nieuw logo werd ontworpen met een aansluitende en nog steeds herkenbare huisstijl. Vernieuwd, maar toch vertrouwd.

Monta rebranding


Van visitekaartjes en enveloppen tot brochures en flyers. In elke uiting moest de rebranding doorgevoerd worden. Zo werd ook de website grondig onder handen genomen. Een nieuw ontwerp en herschreven teksten sluiten aan bij de vernieuwde huisstijl en geven een frisse en moderne uitstraling.

Met deze rebranding maakte Monta zich klaar voor hun internationale ambities en het aanbieden van hun bredere dienstenpakket.

Nooit gek genoeg
Zoals eigenaar Edwin van der Ham in 2017 in een interview met ons al eens zei: “Het allerbelangrijkst, in zo’n snelgroeiende organisatie, is dat we onszelf als organisatie niet té serieus gaan nemen.” Monta mag dan een serieus groot bedrijf zijn, het kan bij hen eigenlijk nooit gek genoeg.

De werkzaamheden die we voor hen verrichten zijn dan ook zeer gevarieerd. Onze ontwerpers, marketeers en productieafdeling hebben al van alles voorbij zien komen. Verhuisdozen in Monta-stijl, chocoladereepwikkels of een kleine instructiestickers voor in het magazijn kijken we niet meer van op. Maar ook voor het realiseren van een Monta-memory-spel of ontwerpen maken voor signing in en rondom de panden draaien we ons hand niet om.

Voortdurende samenwerking
Als Vanderperk Groep zijn we trots op een nauwe samenwerking met Monta en de rol die we voor hen mogen vervullen. De toekomst van Monta is veelbelovend en als Vanderperk Groep staan we graag klaar om hen te ondersteunen in dit succesverhaal.

Delen:

(Online) marketing
Geen items gevonden

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?