• Home
  • Promotiefilm maken

Promotiefilm maken? Zo pak je dat aan!

Leestijd 7 minuten
Het maken van een promotiefilm kan een goede manier zijn om een dienst, product of merk onder de aandacht te brengen. Maar hoe pak je het maken van een promotiefilm aan? Het is meer dan alleen een filmpje opnemen en er gaat vaak een hele voorbereiding aan vooraf. Wat er allemaal bij komt kijken? We vertellen je er graag meer over.
  

Definieer je doelgroep


De eerste stap bij het maken van een promotiefilm is het definiëren van je doelgroep. Welke mensen wil je aanspreken? Wat zijn hun interesses en behoeften? Het beantwoorden van deze vragen helpt je met het kiezen van de juiste invalshoek voor je promotiefilm.

Bepaal je boodschap


Je weet welke doelgroep je wilt aanspreken. Nu is het tijd om de boodschap te bepalen. Vaak heb je hier al een goed beeld van maar het is goed om dit voor jezelf op papier te zetten. Zorg voor de juiste tone-of-voice en hou je boodschap helder, beknopt en relevant.

Schrijf een script


Werk een script uit voor je promotievideo. Vaak verliest de boodschap zijn kracht wanneer je gaat freestylen. Hierdoor wordt de video vaak langer dan nodig. Je wilt de boodschap zo duidelijk en beknopt mogelijk overbrengen. Zo hou je de kijker geïnteresseerd. Het schrijven van een script helpt je hierbij. Hou bij het schrijven van het script rekening met de visuele elementen die in de video worden gebruikt.

Plan en maak de opnamen


Plan de opnamen. Kies een datum en denk na over de locatie waar je de promotiefilm wil opnemen. Welke mensen heb je nodig bij het schieten van je promotiefilm en zorg voor de juiste apparatuur? Een goede camera en microfoon zijn hierbij essentieel. Maak de opnames op basis van het door jou uitgewerkte plan.

Bewerk de video


De video is opgenomen en nu is het tijd om hem te gaan nabewerken. Hiermee verbeter je het beeld en geluid van de promotiefilm. Dit is ook het moment waarop je eventueel muziek toe kunt voegen. Wordt er gepraat in het promotiefilmpje? Denk hierbij dan ook aan het toevoegen van eventuele ondertiteling. Hiermee maak je jouw video inclusief. Daarnaast worden de meeste filmpjes bekeken op de mobiele telefoon, waarbij mensen het geluid vaak uit hebben staan. Op deze manier komt de boodschap ook voor deze kijkers over.

Publiceer en promoot


Publiceer de video op de juiste kanalen om je doelgroep te bereiken. Denk hierbij aan je website, sociale media of een ander kanaal dat aansluit. Zodra de video geplaatst is wil je natuurlijk dat hij gezien wordt door je doelgroep. Promoot je video. Hiervoor heb je veel verschillende manieren waaronder betaalde advertenties, e-mailmarketing of het delen van de promotievideo op social media.

De voordelen van een promotiefilm


Het maken van een promotiefilm is een efficiënte manier van communicatie maar het biedt daarnaast ook nog vele andere voordelen. Zo helpt het bij het vergroten van de naamsbekendheid, versterken van de branding, verhogen van de betrokkenheid en vergroot het de conversieratio. Kortom, een promotievideo kan een krachtige manier zijn om je boodschap over te brengen, je merkt te versterken en nieuwe klanten te bereiken.
 

Je kunt het zelf doen, maar dit hoeft niet!


Nu kun je zelf aan de slag gaan en een promotiefilm maken, maar je kunt het ook laten doen. Zo kun jij je focussen op andere dingen en weet je zeker dat het goed gebeurd. Het team van Vanderperk Groep bestaat onder meer uit videografen. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van promotiefilms voor bedrijven zoals dat van jou. Om een duidelijk beeld te krijgen van jouw ideeën maken we kennis met elkaar door middel van een intake. Na de intake werken we het script uit. Wil je gebruik maken van je eigen medewerkers in de video? Dan krijgen zij vooraf uitgebreide instructies over hoe het filmen in zijn werk zal gaan en hoe ze op zo’n natuurlijk mogelijke manier gefilmd worden. We werken hierbij alle details uit. Benieuwd naar wat ons team voor jou kan betekenen bij het maken van jouw promotiefilm? Waar wacht je nog op? Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: