• Home
  • Professionele bedrijfsfilm

Professionele bedrijfsfilm laten maken?

Leestijd 6 minuten
Met een professionele bedrijfsfilm laat je je klanten écht zien wat jouw verhaal is. Hierin kun je je passie voor je vak volledig tot uiting laten komen. Zo krijgen potentiële en bestaande klanten direct een gevoel bij de manier waarop jij jouw bedrijf runt. Maar denk ook eens aan een bedrijfsvideo die juist gericht is op recruitment. Een professionele bedrijfsvideo kan hierdoor een belangrijk onderdeel van de employer branding vormen.

Waarom een professionele bedrijfsfilm


Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf wat video’s aan elkaar te monteren en zo een bedrijfsfilm te maken. Wees hier wel voorzichtig mee, want een amateuristische video kan juist afbraak doen aan je zorgvuldig opgebouwde bedrijfsidentiteit.

Een professioneel gemaakte bedrijfsfilm kenmerkt zich door hoge kwaliteit, heeft vaak een creatieve inval en is op hoog niveau gemonteerd. Soms zelfs letterlijk, want veel videografen maken gebruik van drones en professionele apparatuur. Daarnaast hebben zij veel ervaring en weten zij bijvoorbeeld precies welke standpunten het beste beeld opleveren.

5 tips voor een professionele bedrijfsfilm


Huur je een professional in, dan heeft deze natuurlijk direct al ideeën voor jouw bedrijfsfilm, op basis van wat je de videograaf vertelt en wanneer deze jouw bedrijfslocatie ziet.

Om je alvast op weg te helpen, geven we je een aantal tips voor de inhoud van jouw bedrijfsfilm.

1. Zorg dat de bedrijfscultuur vooraf uitgewerkt is én dat deze in de video naar voren komt. Film bijvoorbeeld interacties tussen collega’s of klanten. Zijn er specifieke zaken die jouw bedrijfscultuur uitbeelden? Zorg dan dat deze in de video worden opgenomen.

2. Zorg ervoor dat de personen die gefilmd worden, hiervan op de hoogte zijn. Zo kan er rekening mee worden houden met bijvoorbeeld kledingkeuze. Daarnaast moeten zij de gelegenheid hebben om niet in beeld te verschijnen. Voor sommige mensen kan dit namelijk voelen als een inbreuk op hun privacy.

3. Zorg voor een opgeruimde werkplaats. Afhankelijk van het type bedrijf kan het natuurlijk zo zijn dat de werkruimte normaliter niet heel opgeruimd is. Wanneer je echter een bedrijfsfilm maakt, wil je je van je beste kant laten zien. Een schone en nette werkplek zorgt er daarnaast voor dat er geen onnodige afleiding is, waardoor de kijker zich makkelijker kan focussen op het werk dat wordt uitgevoerd.

4. Let op het achtergrondgeluid. Afhankelijk van de keuze of het achtergrondgeluid wordt meegenomen in het eindresultaat, houd je hier rekening mee bij het opnemen van de video. Denk bijvoorbeeld aan machines die op de achtergrond draaien, muziek die aanstaat of mensen die een gesprek voeren. Zeker wanneer het een persoonlijk gesprek is wil je natuurlijk niet dat dit terug te horen is in de video of uit de opname moet worden gefilterd.

5. Denk vooraf na over welke onderwerpen in de bedrijfsfilm terug moeten komen. Maak als het ware een script van wat er gefilmd moet worden. Zo kan de videograaf direct aan de slag om de juiste opnames te maken. Breng ook de personen die gefilmd worden van het script op de hoogte, zodat zij precies weten wat ze moeten doen.

Professionele bedrijfsfilm door Vanderperk Groep


Het belang van een professionele bedrijfsfilm is inmiddels wel duidelijk. De specialisten van Vanderperk Groep zijn ervaren videografen die de realisatie van jouw bedrijfsfilm graag verzorgen. Zo denken zij met je mee over wat er gefilmd moet worden en hoe ze dit doen. Ook maken zij gebruik van hoogwaardige apparatuur én de juiste software om de bedrijfsfilm professioneel te monteren. Bekijk zeker ook onze eerdere projecten. Wil je eens sparren over hoe jouw professionele bedrijfsfilm eruit komt te zien? Neem dan zeker even contact met ons op. Direct weten welke investering hier bij hoort? Vraag dan eenvoudig online een offerte aan.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: