Professioneel logo laten ontwerpen: De kracht van een sterk logo

Leestijd 7 minuten
Bij het opbouwen van een succesvolle onderneming is een professioneel logo van onschatbare waarde. Het proces van een professioneel logo ontwerp biedt veel verschillende mogelijkheden. Zo heb je de keuze tussen een beeld- of een woordmerk of een combinatie van beide. Een woordmerk bestaat enkel uit letters en legt de nadruk op typografie. Een illustratie of afbeelding in het logo ontwerp resulteert in een beeldmerk. Met een beeldmerk visualiseer je het karakter van de onderneming door middel van een illustratie of symbool. Vaak worden deze twee gecombineerd voor een maximale impact.


Een heldere lijn in het logo ontwerp is essentieel en daarbij zijn de keuze van letters en vormen van groot belang. Het logo moet naadloos aansluiten bij het karakter van het bedrijf en de huisstijl.

Een professioneel logo ontwerpen


De eerste indruk van een onderneming wordt vaak gevormd door het logo. Het is van belang voor het creëren van een positieve eerste indruk bij (potentiële) klanten. Mensen ontwikkelen onbewust binnen enkele seconden een positief of negatief beeld op basis van het logo en beslissen daarna of de onderneming ze aanspreekt of niet.

Bepaal je doelgroep


Het belang van een goede eerste indruk kan niet genoeg benadrukt worden. Je hebt immers maar een kans voor een eerste indruk. Daarom is het van belang om goed na te denken over hoe je de doelgroep wilt benaderen en wat je uit wil stralen voor we aan de slag gaan met het ontwerpen van een professioneel logo.

Logo ontwerp


De invloed van kleur en vorm van het logo ontwerp is aanzienlijk. Deze elementen dragen bij aan de herkenbaarheid van het logo. Daarnaast hebben kleuren en vormen de kracht om diverse associaties op te wekken. Verder is het aan te raden om niet te veel elementen te willen verwerken in het logo ontwerp. Een eenvoudig en professioneel logo ontwerp is een sterk fundament voor de uitstraling en huisstijl van het bedrijf.

Professioneel logo laten ontwerpen als basis


Een professioneel logo laten ontwerpen legt de basis voor de complete huisstijl van je bedrijf. Maar een huisstijl bestaat uit meer dan alleen een treffend logo. Het omvat diverse onderdelen die in lijn zijn met het logo. Denk hierbij aan verschillende soorten drukwerk, relatiegeschenken, visitekaartjes en meer. Om de huisstijl volledig tot zijn recht te laten komen is concequent gebruik erg belangrijk. Dit zorgt voor herkenbaarheid en straalt professionaliteit uit. Met een sterke huisstijl kunnen reclame en andere PR-doelen nog efficiënter worden gerealiseerd. Het is cruciaal dat de huisstijl naadloos aansluit bij je onderneming of product.

Een professioneel logo laten ontwerpen door Vanderperk Groep


Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een nieuw, professioneel logo en bijpassende huisstijl, maar je kunt het ook uit handen geven. Het betekent niet dat je volledig afstand doet van het ontwerpproces, maar dat je gebruik maakt van de expertise van professionele ontwerpers. Jij kent jouw organisatie en doelgroep immers het beste, en jouw input is van onschatbare waarde bij het vertalen van jouw ideeën en wensen naar een logo en huisstijl ontwerp. Zo zorg je voor een goede eerste indruk, herkenbaarheid en zorg je ervoor dat alle uitingen op elkaar aansluiten. Een sterke huisstijl vormt namelijk ook de basis voor toekomstige uitingen, zoals brochures, advertenties en websites.

Content handboek


Om ervoor te zorgen dat de content van uw organisatie consistent is in stijl, toon en kwaliteit, kan het gebruik van een content handboek helpen. Hierin staan richtlijnen met betrekking tot de merkidentiteit, zoals kleurcodes, typografie, lay-out en afbeeldingen. Met een content handboek kun je aan de slag gaan met je nieuwe logo en huisstijl ontwerp op verschillende platforms. Het helpt je ook bij het realiseren van uitingen zoals een magazine, presentatiemappen, schrijfblokken en notitieboekjes.

Ben je benieuwd naar wat VanderPerk Groep voor je kan betekenen op het gebied van een (nieuw) logo en huisstijl ontwerp, of een van onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. Ons team van ervaren designers staat klaar om je te helpen jouw visie om te zetten en een professioneel logo te ontwerpen.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: