Laat je logo professioneel ontwerpen en kies voor een origineel, kwalitatief logo ontwerp

Leestijd 6 minuten
Een goed logo ontwerp is heel bepalend voor de eerste indruk. Het is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit en helpt bij het vergroten van de naamsbekendheid. Daarom is een sterk logo ontwerp essentieel. Nu kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van een logo voor je bedrijf. Maar je kunt het ook door een professional laten doen. Dit heeft namelijk vele voordelen. We vertellen je graag meer over welke voordelen dit precies zijn.

Waarom is een sterk logo ontwerp belangrijk?


Dat een sterk logo ontwerp bijdraagt aan de naamsbekendheid is voor de meesten wel bekend. Toch zijn er ook nog andere redenen waarom een sterk ontwerp belangrijk is. We zetten ze graag voor je op een rij.
  • Identificatie: Het logo van uw merk is het visuele symbool dat uw merk vertegenwoordigt en maakt het gemakkelijk voor uw klanten om uw merk te identificeren.
  • Differentiatie: Een goed logo-ontwerp kan uw merk onderscheiden van uw concurrenten en zorgen voor een onderscheidende uitstraling.
  • Vertrouwen: Een sterk logo kan vertrouwen en geloofwaardigheid bij uw klanten opbouwen. Hierdoor kan het bijdragen aan het vertrouwen bij (potentiële)klanten. Dit komt ook omdat het logo de basis is van de huisstijl die terug te zien in op bijvoorbeeld briefpapier en visitekaartjes.

Wat zijn de voordelen van een professioneel logo ontwerp?


Een professioneel ontworpen logo onderscheidt zich op verschillende manieren ten opzichte van een zelfgemaakt logo ontwerp. Belangrijke verschillen zijn:
  • Kwaliteit: Een professioneel ontworpen logo heeft hogere kwaliteit dan een zelfgemaakt logo-ontwerp. Onze vormgevers hebben de expertise en vaardigheden om een logo te ontwerpen dat goed is uitgebalanceerd, goed leesbaar en passend bij het merk.
  • Originaliteit: Er bestaan veel websites waar je zelf aan de slag kunt gaan met het maken van een logo ontwerp. Het nadeel hiervan is dat deze logo’s vaak worden samengesteld vanuit een database. Dit wil zeggen dat je aan de slag gaat met een aantal standaard logo ontwerpen waar wat kleine aanpassingen aan gedaan worden. De kans is dus groot dat jouw logo erg veel lijkt op dat van andere bedrijven. Dit wil je natuurlijk voorkomen.  
  • Consistentie: Een professioneel ontworpen logo zorgt voor consistentie in je merkidentiteit en visuele stijl. Een professionele ontwerper zorgt ervoor dat je logo past bij jouw merkidentiteit en bijdraagt aan het creëren van een consistente en visuele stijl. Op deze manier vormt het logo ontwerp de basis van de complete huisstijl.
  • Effectiviteit: Door gebruik te maken van een professioneel bedrijf voor het ontwerpen van je bedrijfslogo maak je gebruik van expertise en daarnaast bespaar je tijd. Zo kun jij je tijd aan andere werkzaamheden besteden.
Kortom, een professioneel ontworpen logo is een investering die zich op de langere termijn terugbetaald. Het is een goede basis die je, indien gewenst, verder uit kunt bereiden in de vorm van stickers, visitekaartjes en meer

Logo laten ontwerpen bij Vanderperk Groep


Wanneer je ervoor kiest om je logo te laten ontwerpen door Vanderperk Groep beginnen we met de basis. Waar staat het bedrijf of de organisatie voor? We bespreken de kernwaardes en gaan aan de slag met het uitwerken van een logo ontwerp. We denken na over de kleuren, vormen en typografie. Aan de hand hiervan gaan we aan de slag om tot het juiste ontwerp te komen. Jouw nieuwe logo vormt de basis. Wil je dit verder doortrekken in drukwerk, waaronder visitekaartjes en briefpapier? Met een compleet huisstijl ontwerp leggen we hier de basis voor. Uiteraard kunnen we daarna ook het drukwerk voor je verzorgen. We denken hierin graag met je mee en kijken samen naar de mogelijkheden.

Heb je vragen over het ontwerpen van een logo of een van onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals en ontdek de mogelijkheden.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: