• Home
 • layout magazine ontwerpen

Layout magazine ontwerpen? Ontdek de laatste trends

Leestijd 7 minuten
Je hebt een passie en wilt die delen, hoe mooi is dat! Of wil je je medewerkers en klanten nog meer betrekken bij jouw organisatie door een bedrijfsglossy? Een magazine is hier een perfecte oplossing voor. Het layout design van je magazine kan elegant en stijlvol, stoer en robuust, klassiek of modern zijn. Zorg er vooral voor dat het naadloos aansluit bij jouw verhaal.
Hoe je dat doet? We vertellen je graag de laatste trends zodat je helemaal up-to-date bent.

Geef de layout van je magazine een boost


Met jouw offline magazine wil je een onuitwisbare indruk achterlaten bij je doelgroep. Het is dus belangrijk dat zowel de layout als de uitstraling past bij het onderwerp, jouw organisatie of passie én je doelgroep. Onderzoek vooraf is daarvoor dus zeker belangrijk.

Als het gaat om de materiaalkeuze, kies je voor duurzaam, gerecycled papier? Wil je de omslag glossy of juist mat? Welke textuur wil je graag terugzien in het gebruikte papier voor de inhoud?
Houd er met het ontwerp van de layout voor je magazine rekening mee hoe je magazine wordt gedrukt. Heeft je papier van zichzelf een kleurzweem? Dan zijn de kleuren anders dan op je beeldscherm.

Ook het formaat van je magazine is van invloed op het ontwerp van de layout van je magazine. Bij een staand, liggend of vierkant ontwerp kun je elementen namelijk anders plaatsen. Bedenk dus vooraf hoe de inhoud van jouw magazine het beste overkomt op de lezers.

5 Trends voor layout van een magazine


Natuurlijk wil je met jouw magazine opvallen, maar wel op een positieve manier. We brengen je dan ook graag op de hoogte van de laatste trends.

 • Eco-vriendelijk
  Milieubewustheid is voor veel mensen een steeds belangrijker onderwerp. De keuze voor gerecycled papier lijkt tegenwoordig bijna vanzelfsprekend.
  Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van jouw magazine.
 • Luxe gevoel
De uitstraling van jouw magazine is ontzettend belangrijk. Natuurlijk wil je dat de lezers jouw magazine als elegant en stijlvol zien. Dat luxe gevoel creëer je door de keuze te maken voor glossy afwerking van je papier, een zwaardere papiersoort en natuurlijk een hoogwaardige layout en ontwerp
 • Gebruik beeld
  Een visuele inhoud spreekt mensen aan en het zet je verhaal kracht bij. Het gezegde “beeld zegt meer dan 1000 woorden” gaat nog steeds op. Een visuele weergave van je verhaal zorgt dat lezers zich eenvoudiger kunnen identificeren en zich daardoor beter kunnen inleven. Dat zorgt voor verbondenheid.
  Gebruik professionele foto’s en plaats elementen zó dat ze het geheel versterken.
 • Typografie
Niet alleen foto’s of illustraties zijn een visueel element. Dat geldt namelijk zeker ook voor de tekst zelf. Gebruik een typografie die het lezen prettig maakt en daarnaast visueel aantrekkelijk is. Denk aan een sierlijk lettertype voor de titels of tussenkopjes, het gebruik van quotes in een ander lettertype of pas letters toe als een knipmasker.
- Personaliseer
Je lezers écht betrekken bij jouw magazine? Maak dan het magazine persoonlijk. Zo lijkt het of je jouw magazine hebt gemaakt specifiek voor die ene lezer of doelgroep. Ook hiermee vergroot je de betrokkenheid en zorg je dat het magazine relevant is voor je lezers.

Professioneel layout ontwerp, drukken én verzending


We hopen je met deze tips wat handvatten te hebben gegeven voor het ontwerpen van de layout voor je magazine en kun je een knallend ontwerp maken. Vertrouw je liever op de ervaring en creativiteit van een professional? Het team van Vanderperk Groep staat in de startblokken om je hierbij te helpen.

En de kracht van Vanderperk Groep? In onze hypermoderne drukkerij zorgen we ervoor dat jouw magazine met uiterste precisie wordt gedrukt. Maar natuurlijk niet nadat jij de proefdruk hebt goedgekeurd. Geef jij de go, dan drukken we je magazine. Met de door jou gekozen bindwijze zorgen we dat het magazine wordt samengevoegd en verzendklaar wordt gemaakt. Wat die verzending betreft, die kunnen we vanuit ons speciale verzendhuis volledig voor je verzorgen. Het enige dat jij nog hoeft te doen is ons te laten weten aan wie we het magazine mogen versturen. Natuurlijk houd je in elke stap van het proces de volledige controle.

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op om te brainstormen over jouw ideeen. Of vraag direct online een offerte aan.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: