Maak een knallende layout voor brochure

Leestijd 6 minuten
Je bent trots op de producten of diensten die jouw bedrijf levert, en terecht! Wil je dit op een mooie, elegante manier overbrengen op je klanten, dan is een brochure hier het uitgelezen middel voor. Met een stijlvolle layout voor je brochure, kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal en goede, sprekende teksten kunnen je klanten en andere geïnteresseerden niet meer om jouw bedrijf heen.

Presenteer jouw producten in mooie brochure


Door jouw producten te presenteren in een brochure, heb jij de volledige controle over hoe je jouw producten wilt laten zien. De layout van de brochure kun je afstemmen op het beeldmateriaal en vice versa, zodat dit elkaar aanvult en versterkt. Zo zorg je dat je dienst of product op de best mogelijke manier tot zijn recht komt.

Tips voor een stijlvolle layout van je brochure


Natuurlijk bestaat een effectieve brochure niet alleen uit beeldmateriaal, hoewel dit zeker een belangrijke factor is. We geven je graag wat tips om de layout van de brochure te ontwerpen.

1. Herkenbaarheid
Iemand die de brochure ziet, moet direct zien dat het jouw brochure is. De huisstijl moet hier dus zeker in terugkomen, net zoals de bedrijfsnaam en de contactgegevens.

2. Uitstraling
Een mooie, elegante uitstraling die past bij jouw bedrijf is een must. Natuurlijk komt de huisstijl terug, maar belangrijk is dat deze op een natuurlijke manier is toegepast. Zo zorg je ervoor dat jouw brochure niet geforceerd overkomt, maar misschien zelfs meer als een magazine aanvoelt.

3. Eenheid
Zorg voor een eenheid in de layout. Daarmee bedoelen we niet dat elke pagina dezelfde layout heeft, integendeel. Kies een aantal verschillende layouts die mooi bij elkaar passen en gebruik deze door elkaar. Om tot nog meer eenheid en professionele uitstraling van je brochure te komen, kun je ervoor kiezen om voor elk type pagina een eigen layout te maken. Zo kan elke eerste spread van een nieuw onderwerp of type product dezelfde zijn.

4. Beeldmateriaal
We noemden het al eerder. Hoge kwaliteit beeldmateriaal zorgt voor een mooie uitstraling. Wanneer je slechte kwaliteit foto’s in de brochure opneemt, doet dit juist afbreuk aan de brochure. Schakel dus een professionele fotograaf in én laat deze vooraf ook de layout zien van de brochure, zodat de fotograaf weet waar de foto’s in de layout komen te staan. Daarmee kan dan tijdens het maken van de foto’s rekening worden gehouden.
 
5. Leesbaarheid
Een zeer belangrijk onderdeel van de brochure is de informatie die hierin is opgenomen. Zorg er dus voor de die informatie ook goed leesbaar is. Gebruik een prettig leesbaar lettertype met de juiste regelafstand en spatiëring. Let ook goed op de dikte van de letters en het contrast met de achtergrondkleur.

6. Materiaalkeuze
Een luxe brochure geeft een gevoel van waardering aan de klant, zij krijgen dat mooie naslagwerk zomaar mee om te bewaren en in te bladeren. Niets is tenslotte fijner om thuis aan de keukentafel nog eens rustig te bekijken en wellicht de beslissing te maken over een aan te schaffen product. En dat doe je het liefst met een brochure die kwalitatief goed voelt én is ontworden in een mooie layout.

Professionele layout voor jouw brochure


Zoals je ziet komt er best wat kijken bij het maken van een layout voor een brochure. Groeit het je toch iets boven het hoofd en wil je jouw brochure laten ontwerpen door een professional? Vanderperk Groep heeft een team van experts klaar staan om de layout voor jouw brochure te ontwerpen. En wellicht kunnen zij nog wel meer voor jou betekenen. Denk dan eens aan promotiemateriaal, website, visitekaartjes, huisstijl en logo ontwerp.

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen en neem zeker even contact met ons op. Wil je direct een prijsopgave? Vraag dan eenvoudig en snel online een offerte aan.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: