• Home
  • Huisstijl ontwerpen kosten

Huisstijl ontwerpen: De juiste balans tussen kwaliteit en kosten

Leestijd 8 minuten
Een huisstijl is een essentieel onderdeel van de visuele identiteit van een bedrijf. Het omvat elementen zoals het logo, kleurenschema, typografie en grafische elementen die consistent worden toegepast op alle communicatiemiddelen van een bedrijf, zoals visitekaartjes, briefpapier, website en sociale media. Het ontwerpen van een huisstijl kan verschillende kosten met zich meebrengen. De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het ontwerp.

Huisstijl laten ontwerpen


Een huisstijl ontwerp is een grafisch ontwerp dat de visuele identiteit van een bedrijf of organisatie weergeeft en bestaat uit verschillende elementen. Een aantal van deze elementen zijn onder andere het logo, kleurenschema, lettertype/typografie en grafische elementen. Een goed huisstijl ontwerp zorgt voor herkenbaarheid en zorgt daarnaast voor consistentie in alle communicatiemiddelen van het bedrijf zoals visitekaartjes, briefpapier, brochures, website en social media. Wanneer je ervoor kiest om een huisstijl te laten ontwerpen door Vanderperk Groep wordt veel werk voor je uit handen genomen. Zo kun jij je focussen op andere werkzaamheden.

De kosten van een huisstijl ontwerp


De kosten van het ontwerpen van een huisstijl kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de complexiteit van het ontwerp, revisies en de aanvullende diensten en materialen wegen mee bij de totale kosten van het ontwerpen van de nieuwe huisstijl. Afhankelijk van de input van de opdrachtgever en het aantal items kun je al voor €450,- een nieuwe huisstijl laten ontwerpen bij Vanderperk Groep. Naast het ontwerpen van een nieuwe huisstijl is het bij Vanderperk Groep ook mogelijk om tegen extra kosten je huisstijl ontwerp te laten drukken.

Het ontwerp


Bij het ontwikkelen van een huisstijl ontwerp is een nauwe samenwerking tussen bedrijf en ontwerper erg belangrijk. Vaak zijn de kosten voor het laten ontwerpen van een huisstijl hoger dan wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat. Maar het proces verloopt vaak gestructureerder en is het eindresultaat vaak professioneler en unieker. Om tot een goed huisstijl ontwerp te komen doorlopen we een aantal belangrijke fases. Welke fases dit zijn? We lichten ze kort toe.
Kennismaking en briefing: Het proces begint met een kennismaking en een briefing met de opdrachtgever. Hierin worden de doelstellingen, waarden, doelgroep en gewenste uitstraling van het bedrijf besproken. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de verwachtingen en ideeën voor het ontwerp.
Onderzoek: Aan de hand van de kennismaking doen we onderzoek naar het bedrijf, de branche en de concurrentie. Zo krijgen we meer inzicht in de markt en doen we inspiratie op voor het ontwerp. Bij dit onderzoek kan ook gekeken worden naar voorbeelden van huisstijlen die passen bij de wens van de klant.
Conceptontwikkeling: Aan de hand van de verzamelde informatie gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een conceptontwerp. Dit bestaat uit verschillende ideeën, logo ontwerpen, kleurschema’s en typografie die passen bij de identiteit van het bedrijf. Deze presenteren we vervolgens waarna er ruimte is voor feedback. Samen komen we tot een passend ontwerp dat helemaal aansluit bij jouw wensen en bedrijf.
Verfijning: Aan de hand van de feedback schaven wij het ontwerp nog wat bij. Dit zodat het huisstijl ontwerp helemaal op maat gemaakt is en aansluit op de wensen van de klant.
Definitief huisstijl ontwerp: Zodra het ontwerp is goedgekeurd, wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de toepassingen van de huisstijl op verschillende communicatiemiddelen.
Implementatie: Om de kwaliteit en de consistentie van de nieuwe huisstijl te waarborgen zullen er richtlijnen opgesteld worden voor het gebruik van de huisstijl, incl. instructies over de toepassingen van het logo, kleurgebruik en lettertype.
Naast het laten ontwerpen van een huisstijl is het bij Vanderperk Groep ook mogelijk om tegen extra kosten de huisstijl direct te laten drukken.

Huisstijl ontwerp laten drukken


Zoals zojuist al kort benoemd is het mogelijk om het nieuwe huisstijl ontwerp tegen extra kosten direct te laten drukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het drukken van visitekaartjes, briefpapier en enveloppen. Maar ook voor notitieboekjes, offerte mappen en ringbanden ben je bij Vanderperk Groep aan het juiste adres. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe huisstijl goed tot zijn recht komt.

Aan het ontwerpen van een huisstijl zitten kosten verbonden maar op de lange termijn kun je veel voordelen halen uit een professioneel huisstijl ontwerp. Zo zijn dit soort ontwerpen vaak unieker en passender dan ontwerpen uit een configurator via internet. Daarnaast maak je gebruik van de kennis van ervaren ontwerpers.

Ben je nieuwsgierig naar wat het ontwerpen van een huisstijl voor jou inhoudt of wil je meer weten over de kosten die zo’n ontwerp met zich meebrengt? Neem vrijblijvend contact op met Vanderperk Groep en vraag naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: