• Home
  • huisstijl laten ontwerpen

Do’s en dont’s voor een nieuwe huisstijl laten ontwerpen

Leestijd 6 minuten
Toen je jaren geleden de huisstijl voor je bedrijf liet ontwerpen, was deze ongetwijfeld erg vernieuwend en dat heeft je behoorlijk succes gebracht. Maar nu je wat jaren verder bent, zie je dat je concurrenten hun huisstijl een upgrade hebben gegeven. Om mee te gaan met de rest, is het tijd om een nieuwe huisstijl te laten ontwerpen.  

Waar let je op bij een nieuwe huisstijl laten ontwerpen


De eerste keuze is natuurlijk welke professional je inschakelt om je huisstijl te laten ontwerpen. Wat je ook kiest, er zijn een aantal zaken waar je op moet letten.

Do: Kies voor een partij waar je een klik mee voelt. Zo weet je dat de ontwerper ook het juiste gevoel bij jouw onderneming heeft.

Do: Breng je bedrijfsidentiteit in kaart. Zo krijg je helder wat de belangrijkste doelen en waarden zijn en hoe de cultuur binnen het bedrijf is. Dit is het fundament voor een huisstijl die aansluit bij waar je als bedrijf voor staat.

Do: Pas de nieuwe huisstijl toe op álle uitingen van je bedrijf, zoals de website, visitekaartjes, briefpapier maar ook vlaggen, inrichting van het bedrijfspand en ga zo maar door.

Do: Kies voor originaliteit, daarmee ben je herkenbaar en belangrijker, wordt jouw huisstijl niet verward met die van de concurrent. Wettelijk is het ook niet toegestaan om je huisstijl teveel op die van een ander bedrijf te laten lijken.

Do: Zorg dat je huisstijl op elke uiting goed tot zijn recht komt. Gebruik dus niet teveel effecten en kleine details. Wanneer het logo op bijvoorbeeld een mobiele telefoon of visitekaartje wordt getoond, is het belangrijk dat details niet verloren gaan of erger nog: anders lijken te zijn dan ze werkelijk zijn.

Don’t: Kies niet voor een bepaalde kleur omdat jij die mooi vindt. Laat de bedrijfsidentiteit naar voren komen, of worden benadrukt, door de gekozen kleurstelling. Minstens zo belangrijk: zorg er bij een nieuwe huisstijl laten ontwerpen voor dat deze aantrekkelijk is voor je doelgroep.

Don’t: Laat je oude huisstijl niet intact wanneer je bedrijf is veranderd. Bijvoorbeeld wanneer er een overname is geweest, de focus van het bedrijf is anders geworden of misschien is de klantenkring wel veranderd.

Don’t: Laat het ontwerp van je huisstijl niet bepalen door de techniek. Belangrijkste is namelijk dat jouw bedrijfsidentiteit door de huisstijl wordt bevestigd en zelfs bekrachtigd. Beperkingen in de techniek zijn er tegenwoordig nauwelijks meer. Mocht jouw ontwerper aangeven dat de huisstijl om technisch reden niet kan worden ontworpen zoals jij dat wilt, ga dan gewoon op zoek naar een andere partij.

Don’t: Advies van een expert in de wind slaan. Natuurlijk heb jij een idee over het ontwerp van de nieuwe huisstijl voor je onderneming. Vergeet alleen niet dat het de ontwerper zijn vak is om een passende huisstijl te ontwerpen. Deze heeft dan ook een goed inzicht in wat wel en niet bij jouw bedrijf past en kan je helpen in het maken van de juiste keuzes.

Vanderperk Groep jouw nieuwe huisstijl laten ontwerpen?


Kies je voor Vanderperk Groep, dan kies je voor professionals op topniveau waar het gaat om het laten ontwerpen van een nieuwe huisstijl. Eén waarmee je weer jaren vooruit kunt. Want onze experts denken met je mee én houden rekening met je toekomstplannen.

Ook direct je website laten vernieuwen én al het drukwerk en andere reclame-uitingen in de nieuwe huisstijl? Daarvoor ben je bij Vanderperk Groep aan het juiste adres. Alles in één dus, waardoor je het hele project met een gerust hart uit handen kunt geven.

Weten welke investering hiervoor nodig is? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Wil je liever eerst kennismaken? Bel ons dan gerust, we leggen graag onze werkwijze uit en beantwoorden al je vragen.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: