• Home
  • folder laten ontwerpen

Waarom een folder laten ontwerpen?

Leestijd 6 minuten
Een folder is een belangrijk onderdeel van de marketing, waarmee je je naamsbekendheid vergroot en producten of diensten onder de aandacht brengt. Omdat mensen vaak veel folders ontvangen, is het belangrijk dat die van jou er echt tussenuit springt én onthouden wordt. Het zien van een folder is één, maar actie ondernemen is natuurlijk het echte doel. Belangrijk is dus dat de folder op een goede manier ontworpen is. Maar doe je dit zelf of kies je ervoor om je folder te laten ontwerpen door een vakkundig vormgever?

De voordelen van een folder laten ontwerpen


Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf je folder te ontwerpen. Er zijn echter ook tal van redenen te bedenken om de folder te laten ontwerpen door een professional. Het is immers hun vak om jouw folder op zijn best tot zijn recht te laten komen. We sommen er een paar voor je op.

1. Aantrekkelijk ontwerp
Met je folder moet je een blijvend goede indruk maken op je doelgroep. Niet alleen moet het ontwerp er uit springen maar ook moet deze aanzetten tot het ondernemen van actie. Een professioneel vormgever weet precies wat hij moet doen om precies dit te bereiken. Dat zorgt ervoor dat wanneer je een folder hebt laten ontwerpen, deze ook effectiever zal zijn.

2. Aansluiten bij de huisstijl
Heeft jouw bedrijf al een huisstijl? Dan is het belangrijk deze te laten terugkomen in je folder. Zo zorg je voor herkenbaarheid en weten klanten je makkelijker te vinden. Het blenden van je huisstijl in de opmaak van je folder is precies waar een vormgever zijn waarde kan laten zien. Deze zorgt ervoor dat jouw folder zo wordt ontworpen dat het onmiskenbaar jouw bedrijf vertegenwoordigt.

3. Professionele uitstraling
Een ontwerper die dagelijks folders ontwerpt, heeft hiervoor de juiste software, kennis en ervaring. Daardoor weet de ontwerper precies welke lettertypen, kleuren, fotografiestijl en andere elementen toegepast moeten worden om jouw doelgroep aan te spreken. En, minstens zo belangrijk, om potentiële klanten het juiste gevoel te geven over jouw bedrijf en daarmee het product of de dienst die je verkoopt.

4. Kwalitatief goed drukwerk
Klanten merken direct een verschil tussen zelf afgedrukte folders of een professioneel gedrukt exemplaar. Omdat je daar de keuze hebt uit verschillende materialen kun je dit echt in je voordeel laten werken. Door te kiezen voor een papiersoort dat aansluit bij je bedrijfsidentiteit en de boodschap die je wilt overbrengen, komt dit gevoel ook over bij je klanten.

5. Verspreiding
Wanneer je zelf je folder maakt, moet je in de meeste gevallen ook zelf zorgen voor de verspreiding ervan. Kies je ervoor je folder te laten ontwerpen door een professioneel bedrijf, dan kan het drukken en verzenden ook vaak via deze partij plaatsvinden.

Je folder laten ontwerpen door Vanderperk Groep


Ben je na het lezen van deze voordelen overtuigd van de voordelen van een professioneel ontworpen folder? Zoek dan niet verder en ontdek wat Vanderperk Groep voor jou kan betekenen. Hier heb je namelijk alles onder één dak: het ontwerp, drukkerij en verzendhuis. Het enige dat jij nog hoeft te doen is ons laten weten wat je in de folder wilt hebben. Dan regelen wij de rest voor jou.

Neem vandaag nog contact met ons op of vraag direct een offerte aan om je folder te laten ontwerpen, drukken en verzenden. Dan valt jouw professioneel ontworpen folder binnenkort bij jouw doelgroep op de mat.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: