Zoekmachine optimalisatie: goede website? Die moet gezien worden!

Heeft u een goede website? Dan wilt u natuurlijk ook dat de juiste mensen hem zien. Zoekmachine-optimalisatie zorgt ervoor dat zoekmachines, zoals Google, uw website hoger in de resultaten zet. Op deze manier krijgt u niet alleen meer bezoekers op uw site, maar de kans is ook groter dat zij potentiële klanten zijn.

Na het invullen van een zoekterm in de bekende zoekbalk van Google worden er twee soorten resultaten getoond: organische en betaalde zoekresultaten.

De organische zoekresultaten wordt vaak aangegeven als SEO, wat staat voor ‘Search Engine Optimization’. Het draait er om de beste teksten te gebruiken en zoekwoorden te verwerken. Hoe beter de teksten zijn, hoe relevanter uw website is en hoe hoger u in de resultaten komt te staan. Het mooie aan SEO is dat u geen verdere kosten hoeft te maken aan Google.

Betaalde zoekresultaten wordt ‘Search Engine Advertising’ genoemd, SEA in het kort. Hierbij adverteert u door een bod uit te brengen op zoekwoorden. Hoe relevanter uw website in combinatie met een goed bod, hoe hoger u in de betaalde zoekresultaten komt te staan. Dit adverteren gebeurt via Google AdWords.

Het handige aan adverteren met Google AdWords is dat u direct kunt beginnen met adverteren en alleen hoeft te betalen wanneer iemand daadwerkelijk op uw link klikt.

Investeren in zoekmachine optimalisatie biedt u enkele voordelen:

Bereik meer bezoekers


Hoe beter en hoe relevanter uw website is voor mensen die zoeken in zoekmachines, hoe hoger Google en andere zoekmachines uw site in de zoekresultaten zullen plaatsen. Dit is gunstig voor u. Over het algemeen kijken mensen namelijk niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten. Hoe hoger u staat, hoe vindbaarder u bent en hoe meer bezoekers u naar uw site trekt.

Meer juiste bezoekers


Het is belangrijk dat de zoekwoorden die u gebruikt, uw organisatie omschrijven. Iemand die zoekt naar dit zoekwoord, heeft daar uiteraard interesse in. Grote kans dat zij ook interesse hebben in de producten en diensten die u aanbiedt.

Geld besparen


SEO betekent dat uw site hoger in de zoekresultaten komt te staan, omdat de informatie die op uw website staat, relevant is. Hierdoor maakt u, naast de kosten voor het aanpassen van uw website, geen extra kosten.

Hoewel u bij SEA wel betaalt voor het adverteren, betekent dit niet dat u veel geld kwijt bent. U betaalt namelijk alleen wanneer uw advertentie getoond wordt en mensen op de link klikken. Zo bespaart u een hoop geld door niet te adverteren voor mensen die geen interesse in uw producten en diensten hebben.

Vertrouwen opwekken


Internetgebruikers vertrouwen met name op Google. Wanneer uw website hoger in Google staat, hebben mensen meer vertrouwen in de betrouwbaarheid van uw website.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Blijf op de hoogte: