Content marketing: content die uw doelgroep helpt

Potentiële klanten zijn op zoek naar een oplossing voor hun probleem en weten misschien nog niet eens van het bestaan van uw organisatie af. Met content marketing kunt u hierop inspelen en ervoor zorgen dat deze klanten u gaan vinden.
Bij content marketing creëert u content op basis van wat de klant wil weten, niet wat u wilt aanbieden. U speelt hierop in door hen antwoord te geven op hun vraag. Belangrijk is dat uw content maakt die hen helpt én die aansluit bij de producten en services die u aanbiedt.

Op deze manier helpt u niet alleen uw (potentiële) klanten, maar laat u ook zien dat u over genoeg kennis en vaardigheden beschikt. Dit zorgt ervoor dat zij vertrouwen krijgen in u als bedrijf.

Het aanbieden van content waar de klant naar op zoek is, kunt u op verschillende manieren doen. Schrijf bijvoorbeeld een blog, maak een video of organiseer een evenement. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van het doel van de content die u wilt verspreiden, kiest u de vorm van content die hier het beste bij past.

Stimuleert gesprek met belanghebbenden


Mensen zijn op zoek naar antwoorden die u hen geeft. Hierdoor wekt u bij hen de interesse en zoeken ze de interactie met jou. Ze zijn bijvoorbeeld op zoek naar meer informatie of willen weten wat u hen kan bieden.

Zorgt voor bereik met meer (potentiële) klanten


De informatie die een persoon heeft gelezen of gezien, heeft zijn aandacht getrokken. Daarom doet hij een aanvraag over een product of service. Deze persoon is nog geen klant, maar kan al wel gezien worden als potentiële klant. Wanneer de verdere informatie die u aanbiedt, hem ook aanspreekt, zal de potentiële klant veranderen in een echte klant.

Zorgt voor extra bezoekers op uw website


Het is belangrijk dat de content die u deelt, niet alleen zichtbaar is voor de mensen die uw website bezoeken. Door ervoor te zorgen dat pagina’s goed te vinden zijn op Google of door ze te delen via andere media, zoals uw Facebook pagina, zullen meer mensen uw website vinden.

Maakt de afstand kleiner tussen u en de (potentiële) klant


Bij contentmarketing maakt u content die aansluit bij de vragen van uw klant. U zoekt hen op door hen handige informatie en content aan te bieden. Zo laat u zien dat u weet waar u het over hebt en wat u maakt. Dit maakt de afstand tussen u en de klant kleiner.

Het opstellen van een contentstrategie zorgt ervoor dat u uw doel bereikt. Dit door de juiste informatie, in de juiste vorm, op het juiste moment, bij de juiste persoon te brengen via het juiste kanaal. Het vinden van de juiste combinatie hierin is lastig, maar we helpen u er graag bij.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Blijf op de hoogte: