Leestijd 4 minuten
Of je nou een prentenboek hebt geschreven, een collectie foto’s, een roman, thriller of misschien wel literatuur. Wanneer deze in de winkel ligt, wil je natuurlijk dat jouw boek eruit springt. Een mooi design boek vangt direct de aandacht en daarmee vergroot je de kans op verkopen aanzienlijk.

On-trend met een design boek


De laatste jaren zie je steeds vaker design boeken in interieurs verschijnen. Deze worden ook wel koffietafelboeken genoemd. Een luxueus uitziende omslag dat perfect past in de gestijlde ruimte kan eigenlijk niet meer ontbreken. De bekendste zijn natuurlijk die van de designer merken, waarvan de boeken vol staan met fashion inspiratie of inspirerende quotes.

Wil je dat jouw boek ook zo’n hot item wordt? Kies er dan voor om een design boek cover te ontwerpen! Met het juiste ontwerp doe je er niet onder voor de grote merken. Minimalistisch is de key. Maar natuurlijk is het materiaalgebruik ook enorm belangrijk. Vanderperk biedt je daarin veel verschillende mogelijkheden, zodat je jouw design helemaal naar je eigen wens kunt maken.

Val op met je design boek


Speurend in een boekenwinkel zie je vaak dat een bepaald type cover regelmatig terugkomt bij specifieke genres. Natuurlijk is dat handig wanneer je op zoek bent naar dat soort boek. Maar opvallen doe je er niet mee. Kies je voor een cover zoals van een design boek, dan val je op tussen alle andere boeken. Belangrijk is natuurlijk wel dat de omslag blijft passen bij het genre dat je hebt geschreven én de doelgroep die je ermee wilt bereiken.

Je design boek ontworpen, en nu?


Nadat het ontwerp is gemaakt is je boek nog niet klaar om verkocht te worden. Eerst moeten er nog wat zaken gebeuren voor het zover is. Zo moet een keuze worden gemaakt in de soort omslag: ga je voor de luxueuze look met een hardcover? Kies je voor hoogglans of een matte finish? Moeten de letters van de titel worden bedrukt of komen deze in een glanzende folie op de omslag?

Vervolgens maak je een keuze voor de binnenzijde. Ook hiervoor is een ruim aanbod van soorten papier, lettertypen en dergelijke.

Nadat deze keuzes zijn gemaakt, is het tijd om het boek dan ook echt te gaan drukken. In de boekbinderij van Vanderperk Groep wordt je design boek met de grootste zorg vervaardigd tot een uniek eindproduct van hoge kwaliteit.
Ontdek hoe Vanderperk Groep jou kan helpen bij het vormgeven van je design boek? Neem dan zeker even contact op om eens te overleggen met één van onze specialisten. Of vraag direct online een vrijblijvende offerte aan.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: