• Home
  • cover ontwerpen tijdschrift

Zo doe je dat: cover ontwerpen voor je tijdschrift

Leestijd 6 minuten
Wanneer iemand in de winkel voor het tijdschriftenvak staat, is de cover het eerste dat ze zien. Wil jij jouw tijdschrift er uit laten springen? Dan moet je goed nadenken over hoe je cover eruit ziet. Hoe zorg je dat deze direct de aandacht van jouw doelgroep trekt? We helpen je graag om de perfecte cover te ontwerpen voor je tijdschrift.

Maak je een eenmalige uitgave of beperkte oplage voor een bijzondere gelegenheid, zoals een bruiloft, jubileum of misschien wel een bedrijfstijdschrift voor medewerkers en klanten? Ook dan is het belangrijk dat je je lezers nieuwsgierig maakt met een spetterend ontwerp van de cover.

Wat is een goed ontwerp voor de cover van je tijdschrift?


Smaak is persoonlijk en of een cover mooi is, kun je niet voor iemand anders bepalen. Waar je wel invloed op hebt, is of het cover ontwerp van je tijdschrift technisch goed in elkaar zit en aansprekende elementen heeft.

  • Naam van je tijdschrift
    Natuurlijk is het belangrijk dat je doelgroep direct ziet dat het om jouw tijdschrift gaat. De naam kan daarom niet ontbreken op de cover.
  • Sneak peek
Door een tipje van de sluier op te lichten over de inhoud van het magazine, maak je je potentiele lezers nieuwsgierig.
  • Foto of illustratie
    Door een foto of illustratie in je cover ontwerp op te nemen, kun je al direct laten zien wat het hoofdonderwerp van je tijdschrift is. Ook kun je hiermee een echt eigen karakter geven aan je tijdschrift, waardoor het herkenbaar is.
  • Kleurgebruik
Kies je een sprekende kleur, rustig wit of classy zwart? Of juist de kleuren van je huisstijl? Met kleurgebruik kun je een bepaalde sfeer geven aan de cover van je tijdschrift.
- Lettertype
Gebruik een sprekend lettertype, of meerdere wanneer je bijvoorbeeld de hoofdonderwerpen uitlicht. Maar pas op dat je niet voor elke tekstregel een ander lettertype kiest. Dan oogt het al snel rommelig. Gebruik maximaal 2 lettertypes om eenheid en professionaliteit te bewaren.

Professionele cover laten ontwerpen voor je tijdschrift


Het ontwerpen van een cover voor je tijdschrift kan best een lastige opgave zijn. Zeker wanneer je al vooraf weet dat je periodiek een editie wilt uitbrengen en je een consistente stijl wilt gebruiken. Dan moet de cover er vanaf de eerste uitgave direct uitspringen. Kom je zelf niet tot een knallend ontwerp? Dan kan het slim zijn om een professional in te schakelen. Het team van vormgevers van Vanderperk Groep staat voor je klaar om je hiermee te helpen.

Meer dan cover ontwerpen voor je tijdschrift


Nadat je cover is ontworpen en je tijdschrift is gevuld met interessante artikelen, aansprekende fotografie en unieke illustraties, is het tijd voor de volgende stap. Het laten drukken van je tijdschrift op hoogwaardig papier. Voor welke afwerking je ook kiest, in het grote aanbod van Vanderperk Groep vind je altijd precies wat bij jouw tijdschrift past.
Het drukproces wordt volledig in-house uitgevoerd, zelfs (tijdelijke) opslag en verzending regelen wij voor je. Jij bepaalt of je alleen de inhoud aanlevert en onze ontwerpers hiervan een prachtig tijdschrift laten ontwerpen. Natuurlijk krijg je eerst een (digitaal) voorbeeld en een proefdruk, zodat je precies weet wat je lezers gaan ontvangen.

Wil je weten wat Vanderperk Groep voor jou kan betekenen? Neem dan zeker even contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: