Webdesign of magazine [Dilemma Donderdag]

Design en DTP

Let's go!

Webdesign of magazine [Dilemma Donderdag]

In juli vroegen we je op Facebook tijdens Dilemma Donderdag of je meer zou willen weten over webdesign of over magazines. De uitslag was 3 hartjes voor webdesign en 16 likes voor magazines.

Misschien heb je wel eens gehoord: print is dood. Door de toenemende digitalisering lijken steeds meer lezers verhalen en artikelen op hun mobiel of tablet te lezen. Hoewel oplages van grote publiekstijdschriften minimaal dalen, blijven tijdschriften en glossy's een geweldige en unieke manier om je doelgroep te bereiken.

 

Ook een magazine laten maken? Vraag naar meer info.

 

Schrijven

Wanneer we een aanvraag binnenkrijgen voor het maken van een magazine, vragen we gelijk of de inhoud er al is. We helpen graag bij het brainstormen, schrijven en redigeren van de artikelen of zelfs bij het ontwikkelen van de bladformule.

Als de tekst al klaarligt, ontvangen we de tekstbestanden. We gaan aan de slag met het vormgevingsprogramma Adobe Indesign. Beeld is net zo belangrijk als de inhoud van de artikelen zelf. Daarom denken we mee over de vormgeving en het beeldmateriaal bij de redactionele stukken.

 

Vormgeven

In overeenstemming met de makers van het tijdschrift besluiten we definitief hoe de verhalen verteld worden. Dat gebeurt niet alleen op de computer. Juist met magazines is het belangrijk dat je op papier ziet en ervaart hoe een blad oogt en leest.

Als het volledige tijdschrift is vormgegeven, printen we alles nog eens uit en hangen we alle spreads aan de muur voor een compleet overzicht.

Na goedkeuring over de uiteindelijke vormgeving van het magazine, gaat het digitale bestand naar de drukkerij.

 

Printen of drukken

Bij een kleine oplage kunnen we ervoor kiezen het magazine te printen. Voor kleinere oplagen is printen goedkoper.

Een grotere oplage drukken we offset. Bij offset worden er aluminum platen gemaakt, die slechts één kleur tegelijk drukken: cyaan, magenta, geel en zwart. Met deze vier kleuren inkt, worden alle afbeeldingen gemaakt in full color.

 

meer weten over offset drukken? Lees onz blogpost over prepress.

 

Snijden en lijmen

Een stapel gedrukte vellen papier is nog geen magazine. Dus we leggen het papier goed en snijden de pagina's schoon op het juiste formaat. Om ervoor te zorgen dat je tijdschrift niet uit elkaar valt als je het leest, lijmen we de pagina's. Althans, dat geldt voor de wat dikkere magazines en glossy's. Een dunner tijdschrift wordt vaak geniet.

 

Op de mat

We helpen je graag met het hele proces van het maken van een tijdschrift. Dus ook het bezorgen. Natuurlijk gaan we niet met het personeel de deuren langs. We verzorgen wel de distributie via PostNL, DHL en Sandd. Uitbesteden van de bezorging van post en tijdschriften doen we immers ook al meer dan vijftig jaar.

 

Elke drie maanden is het met Dilemma Donderdag aan de lezer om te beslissen waar we een blog over schrijven. In juli kozen volgers voor magazines tegenover webdesign.

Vanderperk Groep helpt al 50 jaar harten van doelgroepen te veroveren door middel van creatie, print en web. 50 jaar geleden begonnen als drukkerij en uitgegroeid tot volledige on- en offline communicatiepartner. Qua drukwerk staan we bekend om onze hoge kwaliteit boeken en magazines. En met 12 vormgevers in dienst, mogen we ons tot een volwaardige ontwerpstudio rekenen. Voor de bouw en beheer van onze websites gebruiken we Peer CMS. Het meest gebruiksvriendelijke content management systeem (cms) van Nederland.