Dat is toch geen toeval?

Design en DTP

Let's go!

Dat is toch geen toeval?

Van een digitale kennismaking naar een onverwachte ontmoeting op de werkvloer... binnen 24 uur!

Dinsdag 1 december jl. was ik thuis. Op mijn lijstje voor die dag stond: kerstkaart ontwerpen. Elk jaar weer leuk om te doen! Ik zocht inspiratie voor een tekst via Google en koos de trefwoorden ‘Christian Christmas quotes’. Tussen de vele zoekresultaten zag ik een mooie quote uit Jesaja en kwam terecht op de website ‘Broodkruimels voor elke dag’ … en ik werd op slag geïnspireerd. Wat mooi vorm gegeven, ik was onder de indruk!

De volgende dag begint mijn stagedag bij Vanderperk Groep. Ik zit net achter mijn bureau. Collega Bram loopt langs. Hij legt vier kalenders op het bureau van Gerben die tegenover mij zit. Uit mijn linker ooghoek lees ik: Broodkruimels …’.

‘Ook toevallig’, zeg ik, ‘doen jullie hier het drukwerk van? Gisteren heb ik een site bezocht met deze naam. Echt een mooie website, met goede quotes. Prachtig!’

‘Deze kalender heb ik vormgegeven’, zegt de buurman tegenover mij. 

‘Meen je dit Gerben?’, antwoord ik helemaal verbaasd.

‘Dagelijkse broodkruimels is een initiatief van mij’, reageert Bram vervolgens, ‘hier ben ik in 2011 mee begonnen.’ Bram doet zijn verhaal over zijn wens om via internet bezig te zijn in het koninkrijk van God.

Mijn mond valt open. Echt een bijzondere ontmoeting!

Ik had een dag met een rijk gevulde brooddoos…

 

Wie ben ik

Twee maanden terug stapte ik de Grafische Wereld binnen die Vanderperk Groep heet. In juni 2015 heb ik mijn opleiding Creatief Vormgever aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam met goed resultaat afgerond.

Tijdens de opleiding ontstond bij mij al het idee om mijn opleiding te gaan ‘verlengen’ in de vorm van een stage. Ik had de smaak goed te pakken maar de opleiding stopte. Tijd om mijn CV grafisch vorm te geven en op zoek te gaan naar een stageplaats. En die vond ik. Een bekende van mij gaf de tip om bij Vanderperk Groep te solliciteren. Zo kwam ik in contact met mijn stagebegeleider. Een afspraak volgde, het portfolio kwam op tafel. Ik mocht komen!

Een prachtig pand in Groot-Ammers, waar ruim 30 mensen dagelijks bezig zijn met klanten, design, web en papier.

Elke stagedag kom ik binnen via de drukkerij. De geur van inkt komt mij tegemoet, de ratelende drukpersen werken al uren en overal staan stapels papier.

Zo stond er onlangs direct bij de ingang van de drukkerij een muur van papier. Pallets vol magazines voor een grote charitatieve instelling. Wat een prachtige opdracht. Vanderperk Groep heeft deze klus geklaard.

Welke bijzondere ontmoetingen en gesprekken zullen er door dit magazine gaan plaatsvinden? Broodkruimelgesprekken? Rijk-gevulde-brooddoos-gesprekken hoop ik!

Annelies