Geerke on tour deel 4

Leestijd 5 minuten

Als stagiaire wil je natuurlijk graag weten wat er bij Vanderperk Groep allemaal gebeurt. Daarom ga ik op pad om erachter te komen wat de functies en werkzaamheden hier nu eigenlijk inhouden. In deze blog stel ik wat vragen aan Jan, die op de webdevelopment-afdeling werkt.

Vandaag is het de beurt aan de webdevelopment-afdeling. ‘Development’ is het Engelse woord voor ontwikkeling, dus webdevelopment houdt zich bezig met het ontwikkelen van websites. Ik loop elke dag langs hun afdeling waar al die mannen geconcentreerd zitten te werken. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar hun manier van werken.

Niet zo makkelijk


Ik heb zelf niet veel ervaring met websites bouwen, maar Jan weet er alles van. “Ik ben vooral een front-end webdeveloper en soms een beetje back-end.” Hij ziet mijn verwarde blik en voegt er gelijk aan toe: “Je kunt een website vergelijken met een scooter. De buitenkant en je stuur en waar je op zit, is de front-end en de motor noemen we back-end. Ik houd me dus vooral bezig met de ‘buitenkant’. Wij noemen dat ook wel de voorkant van een website.”

Dus je bent eigenlijk altijd bezig met websites maken? “Nee dat niet, we doen namelijk veel meer dan dat. We bieden zo’n beetje alles wat met webdevelopment te maken heeft: we ontwikkelen websites en onderhouden ze en daarin geven we advies. Daarnaast bouwen we ook apps en onderhouden we websites op het gebied van de technische elementen van SEO (Search Engine Optimization, zoekmachine-optimalisatie) en SEA (Search Engine Advertising, adverteren op zoekmachines) bij. Dit houdt in dat we de ontwikkelingen van Google en andere zoekmachines in de gaten houden. Wanneer de eisen of specificaties voor websites veranderen, passen we het aan op bestaande websites en houden we daar rekening mee bij volgende sites.”

Everyday I’m koppelin’


“We houden ons ook bezig met koppelingen, dat begrijp je wel toch?” Ik schiet in de lach en kijk hem onbegrijpend aan. Hij begint uit te leggen: “Je kent het wel: als je je postcode invult in een contactformulier en je straatnaam en plaats worden automatisch opgehaald.” Er begint een lampje bij mij te branden.

Nieuwe snufjes
We hebben sinds kort een nieuw systeem waarin we werken. We kunnen nu nog makkelijker pagina’s bewerken. Stel dat je een slideshow wilt in je website, dan kan ik die in een paar klikken toevoegen. Dit nieuwe systeem is volledig responsive. Dat wil zeggen dat een en dezelfde slideshow op een telefoonscherm heel klein wordt weergegeven, maar op een computer op volledige grootte.

Voor de dag komen
Mijn vraag aan Jan is wat volgens hem het belangrijkste is dat in je website moet staan. “Dat is per klant verschillend. We bespreken eerst met de klant wat het doel van hun website is en naar aanleiding daarvan bepalen we de uitstraling en de inhoud. We willen klanten een makkelijk bruikbaar communicatiemiddel bieden, zodat ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Ons PeerCMS (‘CMS’ staat voor ‘Content Management System’) is daarvoor uitermate geschikt en volledig aan te passen aan de eisen van de klant.”

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: