• Home
  • Bedrijfsvideo laten maken kosten

Bedrijfsvideo laten maken: Kosten en waarom het een waardevolle investering is

Leestijd 9 minuten
Met de digitale wereld van vandaag de dag spelen beeld en video’s een steeds belangrijkere rol in de marketingstrategieën van bedrijven. Mensen zijn immers steeds visueler ingesteld. Een bedrijfsvideo is een krachtig hulpmiddel om de aandacht van het publiek te trekken, de merkbekendheid te vergroten en je boodschap op een boeiende manier over te brengen. Maar wat zijn nou eigenlijk de kosten van het laten maken van een bedrijfsvideo en waarom is het de investering waard? Hier vind je het antwoord op deze vragen en vertellen we je wat de waarde van een professionele bedrijfsvideo is.
 

Variërende kosten bedrijfsvideo


Het laten maken van een bedrijfsvideo kan variëren in kosten en is afhankelijk van verschillende factoren zoals de lengte van de video, de complexiteit van de productie, het eventuele gebruik van acteurs en de kwaliteit van de apparatuur. Bij Vanderperk Groep kun je al een bedrijfsvideo laten maken vanaf €550,-

Scripting en storyboard


Het maken van een effectieve bedrijfsvideo begint met een goed script en een duidelijk storyboard. Daarom beginnen we bij Vanderperk Groep altijd met een inventariserend kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek brengen we de wensen in kaart waarna we aan de slag kunnen met een eerste opzet. Hierbij zetten we een aantal ideeën op papier waarna we opnieuw om de tafel gaan zitten met elkaar. Aan de hand hiervan werken we het script en definitieve storyboard verder uit.

Productie


Zodra we een duidelijke opzet voor de bedrijfsvideo op papier hebben gezet en het script hebben uitgewerkt zorgen wij ervoor dat we de juiste apparatuur beschikbaar hebben om de bedrijfsvideo op een professionele manier op te kunnen nemen. Dit is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten voor het laten maken van de bedrijfsvideo. Gaat het om een bedrijfspresentatie of wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van drone-opnamen en animaties?

Acteurs en stemartiesten


Meestal raden we aan om gebruik te maken van eigen medewerkers bij het maken van een bedrijfsvideo. Dit maakt het automatisch persoonlijker. Maar het gebruik van acteurs en stemartiesten is ook een optie. Je kunt je voorstellen dat ook dit bepalend is voor de uiteindelijke kosten. Voor welke optie je ook kiest, met onze ondersteuning en begeleiding tijdens de draaidag(en) maken we de opnames van jullie bedrijfsfilm tot een succes.

Nabewerking en postproductie


Tijdens het nabewerken worden de laatste puntjes op de i gezet. Zo zorgen we ervoor dat jouw bedrijfsvideo er tip top uit ziet. Ook het toevoegen van een eventuele ondertiteling is onderdeel van het nabewerken. Zo maak je jouw video toegankelijk voor een breder publiek. Ook het nabewerken speelt een rol bij het bepalen van de kosten voor het laten maken van jouw bedrijfsfilm. Dit is namelijk ook afhankelijk van het aantal uren dat de editor moet besteden aan het nabewerken van de bedrijfsfilm.

Waarom investeren in het laten maken van een bedrijfsfilm?


Hoewel de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm dus kunnen variëren, is het belangrijk om de waarde hiervan te benadrukken. We geven je dan ook enkele redenen waarom het investeren in een bedrijfsvideo de moeite waard is:
1. Hogere betrokkenheid: Met een bedrijfsvideo kun je de aandacht trekken en vasthouden. Mensen zijn visueel ingesteld en een bewegend beeld zal dus automatisch meer aandacht trekken.
2. Merkimago versterken: Een goed geproduceerde bedrijfsvideo kan je merkimago versterken en je bedrijf een professionele uitstraling geven. Door te investeren in kwaliteit laat je zien dat je serieus bent over wat je doet.
3. Effectieve communicatie: Met behulp van een video kun je complexe informatie op een eenvoudige en beeldende manier overbrengen. Of het nu gaat om het uitleggen van een product of dienst of het presenteren van je bedrijf. Ook geeft het de mogelijkheid om emotie over te brengen wat de doelgroep zal aanspreken.
4. Vergroten van de online zichtbaarheid: Het laten maken van een bedrijfsfilm kan bijdragen aan de online zichtbaarheid. Door de bedrijfsfilm te delen op sociale media en andere online platforms kun je het bereik vergroten en meer potentiële klanten naar de website trekken.

Kort samengevat, hoewel het laten maken van een bedrijfsvideo kosten met zich meebrengt, zijn de voordelen en de waarde die het kan bieden aanzienlijk. Je kunt je hiermee onderscheiden van concurrenten, een boodschap effectief overbrengen en een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep.  Het is de investering waard en kan bijdragen aan de groei van je bedrijf in de digitale wereld zoals we die vandaag de dag kennen.


Bedrijfsvideo laten maken bij Vanderperk Groep


Dus, als je op zoek bent naar een manier om je marketingstrategie te verbeteren en je bedrijf op de kaart te zetten, dan is het laten maken van een bedrijfsfilm de kosten zeker waard. Bij Vanderperk Groep helpen we je hier graag bij. Samen gaan we aan de slag om een bedrijfsvideo te ontwikkelen die helpt bij het promoten van jouw bedrijf of product om zo klanten aan te trekken en je merk te versterken. Bekijk onze diensten en ontdek waar Vanderperk Groep je, naast het laten maken van een bedrijfsfilm, nog meer bij kan helpen.

Heb je vragen over de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: