• Home
  • Bedrijfslogo ontwerpen
Leestijd 4 minuten

Nieuw bedrijfslogo ontwerpen? Zo doe je dat!Een gele schelp met een rode rand. Een rode achtergrond met sierlijke witte letters. Een blauwe samensmelting van 2 letters. Grote kans dat je precies weet welke merken daarachter schuil gaan. Hun logo is sterk in zijn eenvoud en onderscheidend van andere bedrijven. Op het moment dat je start met een nieuw bedrijf is de naam en het logo een van de eerste zaken die je wilt regelen. Je kunt namelijk maar één keer een eerste indruk maken en die moet vanzelfsprekend wel goed zijn.

Wat maakt een ontwerp een goed bedrijfslogo


Jouw potentiele klanten willen zich graag eerst verbonden voelen met het bedrijf. Het imago moet aansprekend zijn. Natuurlijk bestaat het bedrijfsimago of identiteit uit verschillende elementen. Het bedrijfslogo is een heel belangrijk onderdeel hiervan.

Wat zorgt er nu precies voor dat het ontwerp van een bedrijfslogo goed is? Om te beginnen moet het logo herkenbaar zijn. Zodra jouw klanten ook maar een glimp ervan opvangen, weten zij dat het om jouw bedrijf gaat. Het is het eerste dat zij zien en dit bepaalt het gevoel dat zij hebben bij jouw bedrijf. Het is dus van belang dat je bij het bedrijfslogo ontwerpen hier rekening mee houdt. Maak het vooral niet ingewikkeld. Als we kijken naar de trends over de afgelopen decennia, zien we dat logo’s voorheen plat en eenvoudig waren.
In de jaren 90 ontstond een trend om dimensies toe te voegen, door 3d effecten na te bootsen. De laatste jaren zien we dit weer verdwijnen en voert eenvoud de boventoon.

Professioneel bedrijfslogo laten ontwerpen


Veel startende ondernemers gaan zelf aan de slag met het ontwerp van een logo. Vervolgens moet een huisstijl worden ontwikkeld voor de uitingen en wordt hiervoor vaak een professioneel bureau ingeschakeld. Meer dan eens wordt daarmee ook het logo opnieuw ontworpen waardoor het bestaande drukwerk vernieuwd moet worden.

Het is dan ook verstandig om vooraf na te denken over door wie je het bedrijfslogo laat ontwerpen en of je hierbij direct ook de huisstijl en drukwerk laat verzorgen. Kies je voor een professional, dan voorkom je de valkuil waar andere startende ondernemers in vallen.
Vanderperk Groep staat voor je klaar om jou te adviseren en te voorzien van een professioneel ontworpen bedrijfslogo. Ook wanneer je een huisstijl, website of drukwerk nodig hebt, ben je hier aan het juiste adres. Neem dan ook zeker vrijblijvend contact met ons op om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Direct een offerte opvragen? Dat kan eenvoudig online. Spreken we elkaar snel?

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: