• Home
  • bedrijfslogo maken

Bedrijfslogo: het gezicht van je bedrijf

Leestijd 5 minuten
Jezelf onderscheiden van de concurrentie is hard nodig. Zo zorg je dat jouw bedrijf succesvol is en blijft. Een belangrijk onderdeel daarvan is je bedrijfslogo. Dit is bijna altijd het eerste dat een potentiële klant van jouw bedrijf ziet. Dat je hiermee een goede indruk wilt maken, dat mag duidelijk zijn. Een bedrijfslogo is een krachtig middel om je merkidentiteit te versterken. Misschien worden hierin zelfs de normen en waarden of de missie van het bedrijf uitgebeeld.

Een beeld is krachtiger dan woorden


Een visuele indruk heeft de kracht om een emotionele connectie te creëren. Precies dàt is wat je wilt! Jouw potentiële klanten omzetten naar échte klanten. Met een bedrijfslogo dat uitgebalanceerd is en precies past bij waar jouw bedrijf voor staat, kunnen klanten zich direct met jou identificeren. Met die raakvlakken bepalen zij of ze verder kennis willen maken met jouw bedrijf. En dat allemaal via het bedrijfslogo! Je kunt je vast voorstellen dat het dus ontzettend belangrijk is om deze door een professional te laten ontwerpen. Dan kun je erop vertrouwen dat het bedrijfslogo ook echt jouw bedrijf vertegenwoordigt.

Uiteindelijk is het doel dat jouw bedrijfslogo in het geheugen van mensen blijft hangen. Herkenbaarheid zorgt voor terugkerende klanten én positieve mond-tot-mondreclame.

Bedrijfslogo als onderdeel van je merkidentiteit


Met alleen een bedrijfslogo ben je er nog niet. Om een passend logo te kunnen maken, moet je namelijk eerst weten wat jouw merkidentiteit is. Die moet consistent in alle uitingen naar voren komen. Het bedrijfslogo is daar een onderdeel van, net zoals het ontwerp van de huisstijl. Als al deze onderdelen consistent zijn en naar buiten toe worden gebruikt, bouw je aan je merkidentiteit. Dat bouwt vertrouwen op bij bestaande én potentiële klanten.

Zorg dus dat je huisstijl en bedrijfslogo terugkomen in alle merkuitingen, zoals de website, visitekaartjes, briefpapier en promotiematerialen. Hoe je dit aanpakt? Met de expertise én mogelijkheden van Vanderperk Groep helpen we je hier graag bij. Al deze zaken kunnen wij volledig voor je verzorgen: van ontwerp tot drukken en zelfs verzenden.

Een bedrijfslogo als investering


Herkenbaarheid en terugkerende klanten: daar kun je jouw bedrijf op bouwen. Een uniek bedrijfslogo is dan ook een waardevolle investering, waar je je bedrijf mee kunt laten groeien. Het is je eerste visuele indruk, versterkt je merkidentiteit en vertaalt jouw waarden naar visuele elementen. Kies je ervoor jouw bedrijfslogo door een professionele ontwerper te laten maken, dan kun je erop vertrouwen dat jouw logo eruit springt ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast: als je jouw logo door een professional als Vanderperk Groep laat ontwerpen, kun jij je bezighouden met waar jij goed in bent, namelijk het runnen van je bedrijf. Zo zorgen we samen voor groei én een sterk merk.

Meer weten over het laten maken van een bedrijfslogo? Wil je wellicht ook direct je huisstijl onder handen laten nemen én een nieuwe website waar jouw merkidentiteit naar voren komt? Vanderperk Groep heeft alles in huis om jouw bedrijf (opnieuw) op de kaart te zetten. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan of bel ons om jouw wensen te bespreken.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: