• Home
  • Bedrijfsfilm laten maken kosten

De kosten van het laten maken van een bedrijfsfilm: Wat moet je weten?

Leestijd 6 minuten
Het laten maken van een bedrijfsfilm kan variëren in kosten, afhankelijk van verschillende factoren waaronder de complexiteit, de duur van de opnames en de gebruikte apparatuur. Door een bedrijfsfilm te laten maken door een professioneel bedrijf kunnen de kosten hoger uitvallen dan wanneer je het zelf doet. Wel zorgt het ervoor dat de bedrijfsfilm van hoge kwaliteit is. Daarnaast kan je gebruikmaken van de expertise en inzichten om zo een duurzame bedrijfsfilm te laten maken.

Doel en complexiteit van de bedrijfsfilm


Het doel van de bedrijfsfilm is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Wil je bijvoorbeeld een eenvoudige introductievideo of een uitgebreide bedrijfspresentatie met interviews en animaties? Hoe complexer de film, hoe hoger de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm zullen zijn. Wist je dat je bij Vanderperk Groep al een bedrijfsfilm kan laten maken vanaf €950,-?

Een professioneel productiebedrijf vs doe-het-zelf


Het inhuren van een professioneel productiebedrijf voor het laten maken van een bedrijfsfilm kan hogere kosten met zich meebrengen. Wel ben je, bij het inhuren van een professional, verzekerd van kwaliteit en kan veel werk voor je uit handen genomen worden. Denk hierbij aan het uitwerken van een script, zorgen voor de juiste opnameapparatuur en het uitwerken van een briefing. Ook het nabewerken van de bedrijfsfilm wordt verzorgd. Door te investeren in een bedrijfsfilm van hoge kwaliteit kun je hem inzetten op meerdere kanalen en zo een breder publiek aanspreken.

Duur en locatie van de opnames


Ook de duur van de opnamen en de locatie kunnen de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm beïnvloeden. Het huren van een specifieke locatie of het reizen naar verschillende locaties zijn factoren die bepalend zijn voor het berekenen van de kosten voor de bedrijfsfilm. De keuze voor eigen terrein en medewerkers in je bedrijfsfilm zorgt er niet alleen voor dat de kosten relatief lager zijn. Het draagt ook bij aan het persoonlijke karakter van de bedrijfsfilm. Dit kan helpen bij het aanspreken van de juiste doelgroep.

Script en storyboard


Het uitwerken van een storybord en script zijn essentieel voor het maken van een bedrijfsfilm, maar kost tijd. Daarom hebben deze werkzaamheden ook invloed op de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm. Bij Vanderperk Groep gaan we, na een kennismakingsgesprek waarin we alle wensen bespreken, aan de slag met het uitwerken van zowel het stroybord als het script. Hiermee kunnen we werk voor jou uit handen nemen en kun jij je focussen op je bedrijf of merk. Met behulp van een script en duidelijk storybord kunnen we verder met het maken van een gestructureerde en effectieve film. Om zo jouw doelgroep op de juiste manier aan te spreken.

Postproductie en bewerking


Nadat we de draaidagen gehad hebben gaan we aan de slag met het bewerken van de beelden, het toevoegen van eventuele geluidseffecten, het maken van animaties en het implementeren van grafische elementen. Onze professionals zorgen er zo voor dat jouw bedrijfsfilm er op en top uit ziet.

Bedrijfsfilm laten maken bij Vanderperk Groep


De kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van de wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de wensen en mogelijkheden. Ook zal aan de hand van dit gesprek een offerte opgesteld worden. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten. Ga je akkoord met de door ons opgestelde offerte? Samen met een professioneel team gaan we aan de slag om alles uit te werken. Van het script tot het storyboard. Ook bepalen we de locatie en draaidagen. Met de juiste apparatuur en kennis zorgen we ervoor dat de bedrijfsfilm een professionele uitstraling heeft die aansluit bij de doelgroep.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of ben je benieuwd naar de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. We vertellen je graag meer.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: